Back to Top

Ja

Rembrandt ets: "Aangezicht van Amsterdam, 1640"

Rembrandt ets: Aangezicht van Amsterdam

Availability: In voorraad

€ 28,50

Snel overzicht:

Amsterdam's aangezicht met de gebouwen van de VOC (17e eeuw). Een stijlvol cadeau. Partner: het Rembrandthuis museum.

Productomschrijving:

Rembrandts etsen van landschappen zijn allen gemaakt tussen 1640 en 1653... Lees meer

* Verplichte velden

€ 28,50

Rembrandts etsen van landschappen zijn allen gemaakt tussen 1640 en 1653. In 1639 had Rembrandt namelijk zijn huis aan de Breestraat gekocht (het huidige Rembrandthuis), vanaf hier kon hij snel buiten de stad zijn. Veel van deze etsen kunnen worden gelokaliseerd op nabijgelegen routes. Rembrandts "Zicht op Amsterdam" heeft hij geschilderd vanuit het noordoosten. Hierop zijn de magazijnen van de bekende Nederlandse Verenigde Oost-Indische Compagnie te zien. Het silhouet van de stad is met zorg gemaakt maar is natuurlijk omgekeerd door het drukproces. Door het lage standpunt en de donkere, gedetailleerde voorgrond is deze meer prominent aanwezig. De skyline van de stad staat in schril contrast met de horizon.


Kenmerken:

De afbeelding is 11,2 x 15,3 cm. De passe-partout is 30x40 centimeter en is gemaakt van zuur-vrij museumkarton (kleur; crème, gebroken wit). Zonder passe partout is de print 23 x 33 cm.


Bijna een echte Rembrandt

Van Rembrandt's etsen wordt door het Rembrandthuis een zeer goede reproductie gemaakt. Eerst wordt de ets gefotografeerd met behulp van een speciale computergestuurde camera waarmee foto's met verschillende belichtingstijden worden gemaakt (zeer dunne lijnen worden opgenomen met behulp van lange belichtingstijd). De beste foto's worden geselecteerd en overgebracht naar een koperen plaat bedekt met een speciale, lichtgevoelige laag. De plaatsen waar zwarte lijnen voorkomen worden weggespoeld. Het blootstellen van het koper in een bad van zuur zorgt ervoor dat de groeven zichtbaar worden. Vaak gebeurt het dat de fijnste lijnen niet diep genoeg gegraveerd zijn, dit wordt dan nog nauwkeurig met de hand geëtst. Hiervoor wordt een scherpe burijn gebruikt om zeer zorgvuldig de lijnen aan te brengen en het eindresultaat nauw aansluit bij de originele ets. De plaat is nu klaar om afgedrukt te worden. Zwarte inkt wordt vermengd met wit om de grijze tonen te creëren. Na een aantal proefdrukken wordt de juiste match gekozen. Het is bijna alsof de meester de etsen zelf heeft gemaakt.


Besparingstip: Het Rembrandthuis museum rekent € 2,50 verzendkosten per bestelling en er gaan max. 8 etsen met passe partout in hun standaard postpakket. Bestel dus tegelijkertijd meerdere etsen tegelijkertijd wanneer u daarvoor interesse heeft, dan bespaart u op de verzendkosten. 


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Rembrandt ets: Aangezicht van Amsterdam

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Price
Quality

De etsen worden verkocht via het gerenommeerde Rembrandthuis museum.

Rembrandt Huis Museum
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam

BTW. nr: NL 3023 977 B01

Voorwaarden Amsterdam-Cadeau.nl

Alle pakketten worden door het Rembrandthuis museum verstuurd via PostNL en u dient te tekenen voor ontvangst. 

Het Rembrandthuis museum zal, tenzij anders vermeld, uw bestelling binnen 5 werkdagen in behandeling nemen.

Uw bestelling wordt zeer zorgvuldig verpakt. Het Rembrandthuis museum stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of schade tijdens transport. 

Voor de rest verwijzen wij naar onze Algemene voorwaarden. 


Amsterdam-Cadeau.nl maakt gebruik van cookies om het gebruik van de site voor u te verbeteren. Blijft u op onze site dan gaat u akkoord met onze cookies (zie ook privacybeleid). Wij zullen uw persoonlijke gegevens nooit met derden delen.

Omdat via deze site ook alcohol wordt verkocht is hij alleen voor mensen boven de 18 jaar. Om te mogen doorgaan met het gebruik van de site moet u dus 18 jaar of ouder zijn.
X